Delen jullie mijn stories met de rest?

4/5 (1)

Gastblog by Fallon

Frustraties van online daten

Na een relatie van 10 jaar was ik weer single! Ik weet het nog heel goed, na maanden single zijn besloot ik om mezelf weer op de markt te zetten. Wist ik veel dat de “markt” zo veranderd was. De tijd is volledig veranderd naar online daten wat ik werkelijk, na mijn ontdekking, helemaal niet zo leuk vind! Ook kwam ik in contact met vrouwelijke lotgenoten om onze ervaringen maar ook frustraties te delen.

Waar loop je nu als single tegenaan, wat zijn de meest verschrikkelijke dates ooit en welke tips zijn er voor singles? Graag neem ik jullie mee in mijn ervaring(en) en die van lotgenoten.

Datingsites Nederland

Online daten neemt met de jaren steeds meer toe. Verschillende soorten platforms komen als paddenstoelen uit de grond schieten en hiermee wordt het je nog moeilijker gemaakt. Want welke datingsite of app kies je dan? Het is mij opgevallen dat er een groep is met een aantal voorkeuren en een groep die zich inschrijft bij diverse datingsites en apps.

Online daten, niets voor mij

Enkele die ooit online zijn gaan daten hebben hun match gevonden! Maar voor de overige singles geldt dit niet. Waar loop je nu als single tegenaan? Een aantal frustraties van online daten op een rij:

 1. De match is weg! Je had een onwijs leuke match, dacht je, en de andere partij heeft de match ongedaan gemaakt. Terwijl jij dacht dat het gesprek best wel leuk begon!
 2. Aandringen op je telefoonnummer. Online daten heeft het voordeel dat je niet direct al je privacy hoeft weg te geven. Je telefoonnummer zo snel weggeven is dan ook niet een heel fijn idee.
 3. Altijd maar die ene standaard vraag: wat doe je in het dagelijkse leven. Er is gewoon niets creatiefs meer aan!
 4. Een leeg profiel. Heel leuk hoor die foto maar toch swipe je naar links want we zijn nu letterlijk aan het keuren op uiterlijk.
 5. Er is geen interesse meer.  Dagenlang heb je met elkaar gesproken en je dacht dat er oprecht interesse was vanuit zijn of haar kant. Ineens hoor je de je match niet meer.  Best een teleurstelling!

Afspreken

Soms klikt het zo goed dat je besluit om af te spreken! Nu heb ik hilarische date verhalen van mijn omgeving mogen horen (je gaat lachen) die ik jullie niet ga ontnemen!

Reïncarnatie

Deze dame was al een tijdje aan het online daten met iemand en samen kwamen zij tot het besluit om elkaar te ontmoeten. Haar date nam haar mee naar een chique restaurant met een 5 gangen diner. Als het al zo begint dan verwacht je veel goeds natuurlijk.

De beste man begon besloot direct met de deur in huis te vallen en te vertellen wat hij zoekt: hij zoekt een reïncarnatie van zijn overleden vrouw! En dan moet je het 5 gangen diner nog uitzitten! De dame in kwestie heeft daarna nooit meer iets van zich laten horen.

Leeftijd

Ook de mannen maken wat mee! Deze jongeman dacht een leuke date te hebben. Zo netjes als die is besluit hij zijn date op te halen met de auto en haar daarna ook weer netjes thuis af te zetten. Hij stapte netjes uit en stond voor de auto te wachten. Toen mevrouw aankwam zei ze bloedserieus: ik zou het op prijs stellen als jij de deur voor mij open doet zodat ik kan instappen… Hij wist niet meer waar die het zoeken moest. Hij heeft de date wel afgemaakt en daarna netjes aangegeven geen klik te voelen.

Blind date

Soms is een blind date niet altijd een succes! Deze dame had een blind date, geregeld door een vriendin. Ze denkt een leuke date te hebben, wordt het niets dan heeft ze in ieder geval nog een leuke dag gehad! Ze komt aan, kwam er een man aan die zo klein was dat zij er bovenuit stak. Hij had een vieze trui aan en de vieze geur was op afstand al te ruiken! Hij had een gitaar op zijn rug die nog groter was dan hijzelf en begon de eerste minuten al direct over seks en meer… De dame is zo snel mogelijk gevlucht!

Tips voor (online) daten

Toch geloof ik dat er altijd ergens een match rondloopt. Of dit nu via online daten is of op een andere manier. Ervaringen delen met elkaar is belangrijk en hier leer je ook weer van! Hier wat tips voor (online) daten:

 • Zorg ervoor dat je niet alleen vlees aan het keuren bent, lees de profielen ook eens door. Afwijzen op een foto kan misschien wel je gemiste match zijn!
 • Stel je niet anders op, wees jezelf en geef eerlijk antwoord op alle vragen die je gesteld worden.
 • Wees duidelijk in wat je verwachtingen zijn, ook als er een date aan te pas komt.
 • Wacht niet, na een match, tot de tegenpartij jou een bericht stuurt. Zelf initiatief nemen is ook leuk!
 • Vertel niet alleen wie jij bent maar laat het ook merken!
 • Stel je profiel goed in zodat je profielen te zien krijgt aan de hand van jouw voorkeur.
 • Stel geen eisen op je profiel, dat schrikt vaak af.
 • En de laatste tip: je weet pas echt of iemand leuk is wanneer je afspreekt! Ook als je denkt dat dit niet zo is aan de hand van een foto.

Volg lityourlife ook op social media

Gastblogger

Ik ben Fallon, 32 jaar en woon in een prachtige  benedenwoning samen met mijn vrolijke hond Lara. Een plekje waar wij ons thuis voelen.

Als je aan een vriendin vraagt om mij te omschrijven dan hoor je al snel: “creatief en veel humor!” Ik schrijf met name over lifestyle, laat mijn woning interieur graag zien en ben gek op creative design. Als je meer over mij wilt lezen kan dit op www.faithly.nl

Je kan natuurlijk onder deze post reageren, maar lityourlife zou het ook leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat op de lityourlife ♥ ↠ Instagram


Lijkt het je leuk om ook een gastblog voor lityourlife te schijven? Neem contact met mij op via social media of via de contactpagina. Enne … ook mannen zijn welkom 🙂

Images aangeleverd door Fallon via Freepik

Beoordeel


Delen jullie mijn stories met de rest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *