Delen jullie mijn stories met de rest?

5/5 (1)

What about you?

Mensen zijn echt gemeenschapsdieren. In je eentje dingen ondernemen, is niet iets wat bij de mens als sociaal wezen hoort. Dit is al helemaal het geval bij mij. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb echt mijn ‘me-time’ nodig waarbij ik lekker in mijn ‘remi’ op de bank zit met een serietje aan. Je kent het vast wel (als je een vrouw bent dan)… make-up loos met een knot op je hoofd en een joggingbroek aan als een halve zwerver voor pampus op de bank liggen. Even lekker niets doen, zonder iemand om me heen.

Maar… Ja nu komt die maar… Wanneer ik de deur uitga en daadwerkelijk dingen wil ondernemen, wil ik dat niet alleen. Ik vind het maar ‘eng’ alleen. Niet dat ik bang ben voor mensen die me aanvallen of wat dan ook maar eerder eng in de zin van ongemakkelijk en je totaal geen houding weten te geven.

Ik hou ervan om dingen te ondernemen. Gezellig een drankje doen, stappen op zijn tijd, veel te vaak uit eten gaan, lekker op vakantie nieuwe plekken ontdekken en noem het maar op. Al deze dingen doe ik dan ook met mijn vrienden.

Hmmm zo heel ongemakkelijk en raar was dat niet, ging er achteraf door mijn hoofd heen.

In deze coronatijd ben ik begonnen met af en toe wandelen… Alleen! Voor mij was dat een hele overwinning want wat moeten mensen wel niet denken als ik daar alleen loop? ‘Zij heeft ook geen vrienden’. ‘Aahh wat zielig, zij is helemaal alleen’. Wat moet ik dan doen in mijn eentje? Ik kan tegen niemand praten, zo saai. 

Vorig jaar was het op een doordeweekse dag prima weer. Mijn vrienden waren helaas niet vrij maar aan het werk. Ik heb de moed bij elkaar geraapt, mijn telefoon opgeladen, mijn oordopjes met muziek ingedaan en ik ben gaan lopen. Hmmm zo heel ongemakkelijk en raar was dat niet, ging er achteraf door mijn hoofd heen. Vanaf die dag, heb ik vaker alleen een ‘loopje’ gemaakt.

Maar wat bedacht ik me nou. Wat als ik nog een hele lange tijd single blijf en mijn vrienden raken steeds meer gesetteled? Wat als ik gewoon zin heb om iets te doen maar iedereen is aan het werk? Wat als niemand geld of tijd heeft om op vakantie te gaan of iets leuks te doen?
Moet ik dan maar in mijn eentje binnen blijven en niets ondernemen? Nee dat zou echt te gek zijn voor woorden. Je kan er niet altijd vanuit gaan dat er iemand is om met je mee te gaan wanneer je iets wil doen. 

Gewoon fucking alleen.

Wat heb ik dan vorige week gedaan? Ik heb een to-do-list opgesteld met dingen die ik de aankomende tijd alleen zal gaan doen. Dit loopt uiteen van in mijn eentje op het strand gaan zitten tot lunchen op een terrasje (dan moeten ze wel eerst even opengaan). Mijn uiteindelijke doel is om een keer alleen op vakantie te gaan. En dan bedoel ik niet zo’n backpackers trip waar je continu nieuwe mensen om je heen hebt maar echt zo’n vakantie wat je normaal met meerdere mensen doet. Dus excursie alleen, aan het zwembad alleen, eten alleen… Gewoon fucking alleen. 

Er blijven natuurlijk ook dingen die ik never nooit in mijn eentje zou gaan doen, zoals uit eten gaan in een restaurant. Dat lijkt me echt zo saai, Wat moet ik al die tijd dan gaan doen. Ja eten… maar dan zou ik alles binnen 2 minuten verorberen zodat ik zo snel mogelijk weer naar huis kan en dat is ook een beetje zonde van het eten. Uit eten gaan, gaat ook om de experience en daar moet je van kunnen genieten en dat gaat niet alleen. Dus wanneer iemand zich aanbevolen houdt om gezellig met mij uit eten te gaan wanneer de Corona periode voorbij is, meld je aan. Gelukkig heb ik heel wat vrienden die ook houden van lekker uit eten gaan, maar mijn dinnerbuddies lijstje kan altijd uitgebreid worden. Zeker omdat ik het liefst meerdere keren per week uit eten ga 😉

Toch ben ik wel benieuwd hoe jullie hierover denken. Ben ik nou echt een enorme aansteller of vinden jullie het ook maar niks om alleen een drankje te gaan doen of naar de bioscoop te gaan?

Image by Q K from Pixabay 

Beoordeel


Delen jullie mijn stories met de rest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *