Delen jullie mijn stories met de rest?

5/5 (4)

Ik stapte in mijn auto en zette de radio aan. Daar reed ik dan, vol in de make-up en een leuk outfitje aan terwijl ik luidkeels meezong met Radio538 en QMusic. Ik moest een klein kwartiertje rijden naar de stad waar ik af had gesproken met een jongen die ik via Tinder had leren kennen. 

Altijd weer spannend om iemand te ontmoeten die je nog niet in het echt hebt gezien.

Ik liep de parkeergarage uit en hoorde mijn hakken tikken op de klinkers waar de stad mee bezaaid is. Lichtelijk zenuwachtig zag ik in de verte Tim staan, de jongen waar ik een date mee had. Ik kwam steeds dichterbij en van binnen was ik opgelucht dat hij leek op zijn foto’s. Hij gaf mij drie kussen en we gingen naar een café om gezellig een drankje te doen.

Eenmaal binnen, hingen we onze jassen op en namen plaats aan een tafeltje. De serveerster vroeg wat we wilden drinken. Tim bestelde een biertje en ik vroeg om een cola. Tim was van mening dat ik gezellig een drankje mee moest doen en zei: ‘Bestel gezellig een wijntje ofzo’. Ik ben absoluut geen wijnliefhebber en daarnaast vind ik dat de wijn in de doorsnee staptentjes heel beroerd smaakt (lees: krijgt kotsneigingen 🤢). Ik zei dan ook dat ik niet zo van de wijn ben. Tim vroeg wat ik dan meestal drink en ik zei dat ik normaal gesproken mixdankjes drink. ‘Dan bestel je dat toch!’, zei Tim. Zo gezegd, zo gedaan… hoppa een malibu-cola it is!

We begonnen al snel gezellig te kletsen over van alles en nog wat en er viel geen moment een ongemakkelijke stilte. Tim bestelde nog een tweede biertje en ik dronk rustig mijn malibu-cola omdat ik nog moest rijden. Af en toe even naar de rokersruimte om een sigaretje te roken, flink lachen met elkaar en non-stop kletsen. Zo verrassend, eindelijk een keer een normale date!

‘Nou, doe nu maar gewoon een wijntje ofzo hoor. Dat is wat goedkoper‘, zei Tim.

Het was zo gezellig dat Tim nog een biertje bestelde en ik een cola. Inmiddels zaten we er al een uurtje of twee. Leuk! De tijd tikte door en Tim en ik moesten de dag erna allebei vroeg opstaan. ‘Nog één laatste drankje dan’, zei Tim. ‘Doe maar een cola-tje’, antwoordde ik. Tim keek me met een scheef gezicht aan en zei: ‘Nee, neem gewoon een écht drankje’. Ik gaf aan dat ik nog moest rijden dus dat een cola prima was. Tim bleef pushen dat ik gewoon nog gezellig een drankje moest doen en zei: ‘Je mag toch twee drankjes wanneer je met de auto bent, kom op drink gewoon gezellig één drankje mee’. Vooruit dan maar, dacht ik. ‘Wat wil je?’, vroeg Tim. ‘Doe nog maar een malibu-cola dan’, zei ik. 

Tot mijn verbazing was Tim het daar niet helemaal mee eens en ik schrok enigszins van zijn antwoord. ‘Nou, doe nu maar gewoon een wijntje ofzo hoor. Dat is wat goedkoper’, zei Tim. Say whatttt??? Zonder een spier te vertrekken zei ik: ‘Nee, doe maar gewoon een normale cola’. Tim bestelde nog een biertje en ik dronk mijn cola. 

Ik ben wel een beetje oldschool wat daten betreft. Ik hou ervan wanneer een man je op de eerste date het hof maakt en inderdaad de drankjes voor zijn rekening neemt, maar ik verwacht dit niet van ze. Daarom bied ik standaard aan om de rekening te splitten. Wanneer een man dan zegt: ‘Ik betaal wel’, bedank ik hem netjes en denk stiekem bij mezelf, ja! Jij weet hoe het hoort. Wanneer hij wel de rekening wil splitten is het ook geen probleem, even goede vrienden. Ik vind het gewoon een pluspunt wanneer hij dat op de eerste date wél doet. Net zoals de deur voor je openhouden. Je toch even de vrouw voelen … Niet dat wij als vrouwen niet voor onszelf kunnen zorgen, integendeel! Maar wel zo fijn wanneer je het gevoel krijgt dat hij tijd en energie in je wil steken en je een goed gevoel wil geven. 

Rewind…

Om terug te komen op mijn verhaal. Nadat Tim deze opmerking maakte, besloot ik dat ik sowieso de rekening wilde splitten en mijn eigen drankjes zou betalen. We dronken allebei onze drankjes op en kletsten nog wat. Ik ging nog vlug even naar het toilet voordat we zouden vertrekken. 

Toen ik terugkwam zag ik Tim bij de kassa staan aan de bar. Ik liep daar vlug naartoe en haalde mijn pinpas uit mijn tas zodat ik lekker mijn eigen drankjes kon betalen, zonder gedoe. Tim draaide zich om en zag mij achter hem staan met mijn pinpas in mijn hand en gaf aan dat hij al betaald had. ‘Hoeveel krijg je van me’, zei ik gelijk. Ik wilde namelijk sowieso mijn deel betalen. Tim keek me aan en zei: ‘Voor DEZE keer heb ik de drankjes betaald’. Totaal perplex over wederom in mijn ogen een hele foute opmerking, maar ik zette een fakesmile op en bedankte hem. 

We liepen samen naar buiten, gaven elkaar drie kussen en zeiden gedag. Hij pakte zijn fiets en ik liep naar mijn auto. Onderweg in de auto was ik even aan het verwerken wat er zojuist was voorgevallen. Toch wilde ik hem niet gelijk afschrijven omdat de date, op die paar foute opmerkingen na, ontzettend gezellig was. Natuurlijk even mijn vriendinnen ingelicht en alles tot in detail doorgenomen… tsjaa daar ben je vrouw voor. Ook zij vonden het erg vreemd maar een tweede date was niet van de baan.

Tim appte me een dag later en gaf aan dat hij het leuk vond om nog een keer af te spreken. Ja leuk, dacht ik. Tim appte dat hij me dan lekker mee uit eten zou nemen. Zo, zo dacht ik… mij mee uit eten nemen dus betalen hmmmm die had ik niet aan zien komen na de opmerkingen van de avond ervoor. Positief hoor! Nou … nee! Te vroeg gejuicht 🤣

Tim appte namelijk niet veel later: ‘Ik heb een beter idee, je komt gewoon naar mij toe en dan bestellen we een kapsalon’.

Je snapt natuurlijk wel dat die tweede date er nooit meer van is gekomen.

* Om de identiteit van mijn date te beschermen, heb ik de naam Tim als pseudoniem gebruikt. 

Beoordeel


Delen jullie mijn stories met de rest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *