Delen jullie mijn stories met de rest?

5/5 (1)

Een stemcheck wat is dat precies? Nou tegenwoordig wanneer we een match hebben via Tinder, Happn, Bumble of één van de andere talloze datingsites horen we iemands stem niet. Het is niet alsof we in de kroeg gezellig iemand leren kennen en daar half aangeschoten tegenaan kletsen in deze Corona tijd want ja die zijn niet open natuurlijk. En een kleine kans dat we de ideale partner tegenkomen tijdens ons rondje wandelen (nieuwe rage) of tijdens het doen van onze wekelijkse boodschappen in de supermarkt met een zeer aantrekkelijk mondkapje op.

Dus wat gaan we doen in tijden van online dating? We vragen om een spraakbericht! Je zal misschien denken een spraakbericht… Waarom is dat nou zo belangrijk? Nou dat kan ik je heel kort uitleggen. Je kunt natuurlijk daten om het daten maar de meeste mensen daten om iemand te vinden waarmee ze de rest van hun leven kunnen delen. Klinkt heerlijk burgerlijk, totaal cliché, maar toch willen de meeste mensen dat. Ik hoop in ieder geval ooit een partner te kunnen vinden, waarmee ik oud kan worden. Nou hoe kut zou het dan zijn wanneer iemands stem klinkt als krassende nagels op een schoolbord of wanneer een man klinkt als één of andere omhoog gepitchete autotune. Maar ook voor de mannen onder ons, hoe shitty zou het zijn wanneer je een super leuke vrouw ontmoet maar zodra ze haar mond opentrekt klinkt alsof ze acht pakken zware shag heeft weg gerookt en drie flessen whiskey heeft opgedronken? Nou dat is gewoon dramatisch. 

Nee dit is niet de man waar ik oud mee ga worden.

Ik had ooit eens een Tindermatch met  een goed uitziende jongen. Hij kon gezellig typen en ik was van plan om met hem op date te gaan. Het enige rare was dat hij dezelfde naam had als een Sesamstraat figuur. Maar als dat alles is, hij had ook niet voor zijn eigen naam gekozen. Ik heb een hekel aan typen en ben meer iemand van de spraakberichten. We hadden dan ook al snel WhatsApp uitgewisseld en gingen verder via voicemessage. Ik was totaal flabbergasted toen ik zijn stem hoorde en heb geloof ik vijf minuten strak gelegen van het lachen. Ik heb zijn spraakbericht doorgestuurd naar een paar vrienden en toen hebben we er met z’n allen om gelachen. Zijn stem was drie octaven hoger dan die van mij, Mariah Carey’s uithalen zijn er niets bij. Ik heb nog eens een keer de foto’s gecheckt of hij wel echt een man was in plaats van een vrouw en dacht bij mezelf ‘Nee dit is niet de man waar ik oud mee ga worden’. 

Kennen jullie dat YouTube filmpje waar die Belgische presentator helemaal stuk gaat om de stem van een gast in zijn programma? Daar kun je het dus mee vergelijken.

Is een leuk verhaal voor je vrienden maar dan had je beter nog even door kunnen swipen.

Nu moet je je voorstellen wanneer jij met je goede gedrag op een date bent en zegt ‘Hoi ik ben… Leuk je eindelijk te ontmoeten’ en wanneer hij of zij iets terug zegt jij kei maar dan ook keihard in de lach schiet.  Is een leuk verhaal voor je vrienden maar dan had je beter nog eventjes door kunnen swipen.

Iemands stem kan dus een goede graadmeter zijn of je met die persoon op date zou willen. Het kan natuurlijk ook heel positief uitpakken. Een stem kan er voor zorgen dat je gelijk een goed gevoel bij iemand hebt of een soort van kriebels in je buik  krijgt. Dat je denkt van ja hier kan ik de rest van mijn leven naar luisteren. Dus check die stem en lach je rot of zwijmel weg.

 

Image by CSTRSK from Pixabay 

Beoordeel


Delen jullie mijn stories met de rest?

Een reactie op “# 1. De stemcheck

  1. Pingback: Dating à la Chef - Lit your Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *