Delen jullie mijn stories met de rest?

5/5 (1)

Toen Jasper in de Tinderreeks van mannen op mijn scherm verscheen, twijfelde ik enorm of ik naar rechts of links moest swipen. Hmm, zal ik het doen of niet? Wanneer ik echt twijfel of ik iemand zal liken, biedt het profiel van de potentiële date-kandidaat uitkomst. Even checken wat hij op zijn profiel heeft neergeknald. Oeh, een chef-kok! Ik hou van eten en van koken dus ik kan niet anders doen dan naar rechts swipen. Het was gelijk een match, leuk! 

Jasper stuurde me een heel normaal berichtje en dat is al heel wat. Ik bedoel, hey het blijft Tinder en er zitten heel wat rare of op seks beluste mannen tussen en natuurlijk de ‘gekkies’ niet te vergeten. Jasper was de chef van een goed restaurant in Leiden. In het begin gingen onze gesprekken vooral over de liefde voor eten en koken die we allebei hebben. Hij als chef-kok en ik als hobby-kok. Jasper stuurde af en toe een flirterig berichtje of compliment tussen onze serieuze gesprekken door. Ik kreeg al vrij snel een vriendschapsverzoek op Instagram en daar praatten we vrolijk verder. Hij liet weten dat hij een serieuze jongen was en niet zo’n ‘flierefluiter’ (zijn woorden). Hij had twee dochters en zijn jongste dochter had dezelfde naam als ik. Het sloot mooi aan dat hij zes avonden in de week in de horeca werkte en mijn week ook voor de helft uit avonddiensten bestond. Altijd handig wanneer je niet naast elkaar heen leeft mocht het tot een relatie komen.

Wil je meer weten over de stemcheck?
Lees dan Golden Rules of Dating #1. De stemcheck.
Klik hier om deze blog te lezen.

‘Ik vind succes niet zo belangrijk wanneer er thuis niemand op je wacht’.

Ik vroeg uiteraard om een spraakbericht zodat ik de stemcheck kon doen. Goedgekeurd, dan kon ik dat van mijn lijstje afvinken. We spraken elkaar dagelijks over van alles en nog wat. Hij was erg nieuwsgierig of ik contact had met meer mannen op deze manier en vertelde dat Tinder voor hem erg onbekend was. Het was een idee van zijn collega’s. Hij liet het doen overkomen alsof hij echt op zoek was naar iets serieus. Hij had zelf een relatie van twaalf jaar achter de rug en zei dat hij en zijn ex uit elkaar waren gegroeid. Hij kookte in een goedlopende zaak en vertelde dat hij zelfs mede-eigenaar was. ‘Ik vind succes niet zo belangrijk wanneer er thuis niemand op je wacht’, zei hij nog. Zo, zo, een ambitieuze jongen die zijn leven goed op orde heeft en niet met elke vrouw zomaar date. Klinkt goed, dacht ik nog. Toch kwam ik er later achter dat ik beter naar links had kunnen swipen.

Jasper vroeg of ik na mijn werk een drankje bij hem thuis kwam doen en zei dat hij het wel spannend vond, zijn eerste Tinderdate. Hij gaf aan nieuwsgierig te zijn en zei: ‘De statistieken matchen wel, beetje dezelfde tijden, dezelfde interesses en dezelfde achtergrond’. Hij gaf zijn adres en wachtte me buiten op. Hij woonde boven een loods van zijn werk en toen ik boven kwam bedacht ik me nog dat ik het vreemd vond dat zijn huis zo ‘kaal’ was en dat er nergens foto’s van zijn kinderen stonden of speelgoed lag. Beetje gek. Toen ik daarnaar vroeg vertelde hij dat zijn kinderen daar nooit sliepen vanwege zijn werktijden en hij ze regelmatig ophaalt bij zijn ex om leuke dingen met ze te doen. Oké, dat kan ook natuurlijk. Het was verder een hele gezellige avond. We dronken heerlijke wijntjes en kletsten non-stop. Voor mij was het bijzonder dat ik wijn dronk omdat ik daar totaal niet van hou, maar Jasper overtuigde me om toch zijn eigen wijn uit de zaak te proeven. Ja, hij had gelijk… heel erg lekker. Halverwege de avond zoende hij me uit het niets maar het voelde goed. Toen ik thuiskwam stuurde Jasper een berichtje: Vond het mega gezellig!!! Welterusten xxxx

‘Level up’ zei Jasper toen we overstapten van Instagram naar WhatsApp. Het liep eigenlijk heel natuurlijk, gezellig kletsen en geen druk. Gewoon normaal daten. Jasper maakte heel duidelijk dat ik door zijn hoofd spookte: ‘Moet stiekem een beetje aan je denken. Dat je schattig bent’. De tijd ging ook echt snel wanneer we afspraken. Volgens Jasper was dat een goed teken. Hij was het type man die me een berichtje stuurde wanneer we gingen slapen en wanneer we opstonden. Daar hou ik echt van. Hij sprak de dagen erna ook steeds uit dat hij aan me moest denken en zodra hij een berichtje stuurde, kreeg ik een glimlach op mijn gezicht. Enkele dagen later hebben we weer een paar wijntjes gedronken bij hem thuis. Wederom was het heel gezellig en het was veel te laat geworden. Toen ik thuis kwam, had ik alweer een appje van hem ontvangen: Welterusten lieverd, je bent leuk!! Volgende keer mag je niet meer weg. Natuurlijk kreeg ik weer die grote glimlach op mijn gezicht.

Topdate. Goed gezelschap, geen minuut stil zijn onder het genot van een hapje en drankje en heel wat geflirt en gezoen.

We vonden elkaar blijkbaar erg interessant en toen ik met een vriendin in de stad liep, ben ik langs zijn zaak gelopen om hem ‘een kusje te brengen’. Kwam mooi uit, want dan kon mijn vriendin hem meteen even keuren. Hij vroeg daarna nog of hij goedgekeurd was en ja hoor dat was hij. Dezelfde avond ging ik met vrienden een drankje en een dansje doen in de Waag. Zijn collega’s en hij hadden hetzelfde plan. Zo hebben we elkaars ‘mensjes’ ontmoet en daarna ben ik nog meegegaan naar zijn huis waar we nog een drankje deden en uitgebreid op de bank lagen te zoenen. Ik vond het heerlijk dat hij gewoon echt serieus wilde daten en me niet gelijk in bed probeerde te krijgen, echt een verademing. 

We wilden elkaar snel weer zien en een paar dagen later nam hij me mee naar Encore in Scheveningen. Super leuke tent trouwens, echt een aanradertje! Hij gaf aan dat het een classy tent was en ik ben niet het type meisje dat in nette ‘kak’jurkjes rond paradeert. Ik raakte er gestresst van omdat ik niet wist wat ik aan moest doen maar Jasper stelde me gerust en zei: ‘Het boeit me geen fuck wat je aan hebt, ik vind je leuk om wie je bent. Ik vind jou leuk, niet je kleding’. Hij haalde me thuis op en we reden samen naar Scheveningen. Aangekomen bestelde hij twee gin tonic voor ons. Het leuke was dat we zo aan het kletsen waren dat de serveerster al voor de derde keer langskwam om te vragen wat we wilden eten. Jasper benadrukte dat hij dit nog nooit had meegemaakt. Normaal gesproken vindt hij het eten belangrijker, dus zo opgaan in het gesprek in plaats van wat te bestellen was nieuw voor hem. Hij vergeleek me met zijn ex en gaf aan dat het met haar heel anders was, met haar had hij geen gespreksstof en daar was het eten en weer naar huis. Hij had haar al eerder ter sprake gebracht en had niet veel positiefs over haar te melden, ze zou geen ‘werkpaard’ zijn en geld was voor haar erg belangrijk.  Toen de serveerster voor de vierde keer vroeg of we al een keuze gemaakt hadden bestelde Jasper Soft shell crab en sushi… jammieeee!! Krijg er spontaan weer honger van als ik eraan denk. Het was een topdate. Goed gezelschap, geen minuut stil zijn onder het genot van een hapje en drankje en heel wat geflirt en gezoen.

Daarna zijn we nog even in het café waar mijn nicht werkt, geweest voor een drankje. Ze zei nog tegen me dat dit echt een heel ander type was dan waar ik normaal mee aankwam, maar wel echt een leuke serieuze jongen. Het werd al laat dus we besloten te gaan. Nadat hij me thuis had afgezet appte hij: Wil eigenlijk nog zoveel aan je vragen. Vind het gewoon gezellig en heb interesse in je. Was met mijn ex helemaal niet zo. Dan zei ik niks en keek ik gelijk alleen in de kaart. Ik denk de hele dag aan je.

…ik negeerde deze ‘rode vlag’.

Het feit dat hij zijn ex meerdere keren benoemde tijdens onze dates zat me toch niet helemaal lekker. Het was niet dat hij ook maar één positief woord over haar te zeggen had maar ik denk altijd als je nog zoveel over iemand praat, zit iemand toch in je hoofd. Maar Jasper leek oprecht en hij zei continu dat hij mij leuk vond dus ik negeerde deze ‘rode vlag’. Ik zat gewoon lichtelijk op een roze wolk totdat ik er enkele dagen later kneiterhard af donderde. Ook al was ik niet meer actief op tinder, had ik de app nog steeds op mijn telefoon staan. Ting… berichtje van Jasper op Tinder. Huh? Hoezo appt hij me niet gewoon?

Hij heeft een vriendin wil je hem met rust laten stond er in mijn scherm. Ik stuurde het volgende terug: Sorry? Is dit een foute grap ofzo? Maar de match werd opgeheven en via WhatsApp werd ik geblokkeerd. Meen je dit nou, dacht ik. Ik voelde me echt zó kut. Een paar uur later kreeg in via Insta een bericht van Jasper. Hij vertelde dat zijn ex dit had gestuurd en dat hij zijn telefoon daar had laten liggen. Hij zou me later bellen om alles uit te leggen. Dat later is nooit gekomen… Ik heb niets meer van hem gehoord.

One year later

Jasper heeft me nog een jaar op Insta gevolgd en een tijdje terug stuurde hij me ineens een berichtje. Iemand had zijn ex of ja vriendin een bericht gestuurd over mij. Fijn dat alles weer even opgerakeld werd en dat zijn vriendin mij ook begon te berichten. Het heeft mij toen echt wel gekwetst en mijn vertrouwen in mannen was minder. Iemand die gewoon een vriendin blijkt te hebben en ondertussen gewoon gezellig wekenlang met je date en vertelt hoe leuk hij je wel niet vindt. Jasper zei dat hij me toen oprecht leuk vond en had spijt hoe het allemaal was gelopen. Hij heeft meerdere keren zijn excuses aangeboden en dit heeft me wel echt goed gedaan, eindelijk closure. 

 

Photo by Sebastian Coman Photography on Unsplash

Beoordeel


Delen jullie mijn stories met de rest?

2 reacties op “Dating à la Chef

  1. Pingback: #3. Social media check - Lit your Life

  2. Pingback: Fingerlicking good - Lit your Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *