Delen jullie mijn stories met de rest?

5/5 (1)

Sommige mensen plegen zelf plastische chirurgie… op hun foto’s. Beetje straktrekken hier en daar, filtertje erover, imperfecties camoufleren. Zo, daar ben je dan. Een nieuwe jij. 
Jeej, laten we dan nu leuk onszelf en de hele Tinder community voor de gek gaan houden. 

Behalve semi-fake foto’s plaatsen wordt natuurlijk ook de profieltekst (wanneer je zin hebt om hier wat neer te zetten) wat opgepimpt. Vrij logisch want waarom zou je al je slechte eigenschappen benoemen. 

De meesten onder ons maken zich hier in lichte mate weleens schuldig aan en dat is ook echt geen grote ramp. Ook ik plaats geen foto’s op mijn Tinderprofiel die vanuit een slechte hoek zijn gemaakt of waar ik met een onderkin opsta. Je moet toch een beetje een goede indruk maken. 

Zelfs wanneer je date blind is, VOELT ze uiteindelijk dat je hebt gelogen. Catfish!

Maar *tromgeroffel*… Ja daar is die welbekende maar weer… er is een verschil tussen het iets mooier maken van de werkelijkheid of gewoonweg oplichting.

Nee, je kunt niet je foto’s van 10 jaar terug gebruiken, toen je lekker met je six-pack en zongebruinde lichaam op een strand stond met een mooie volle bos haar terwijl je er niet meer zo uitziet. Dat is zwaar misleidend en om eerlijk te zijn ook gewoon dom want je kunt moeilijk een café binnenlopen om je date te ontmoeten met een uitgeknipt billboard van je vroegere zelf dat je voor je houdt.
Joehoe, tenzij je met een blinde vrouw op date gaat, zien we dat je foto’s niet alleen 10 jaar oud zijn door alle rimpels en je uitgezakte lichaam, maar dat het ook 10 jaar geleden is dat je in die sportschool stond aangezien er nu heel wat kilootjes bij zijn gekomen. Misschien dat je het geld dat je tegenwoordig bespaart bij de kapper, omdat er niets meer over is van jouw weelderige haardos, kunt gebruiken om weer een abonnement bij de sportschool te nemen. Zelfs wanneer je date blind is, voelt ze uiteindelijk dat je hebt gelogen. Catfish! 

Nee, je kunt ook geen Photoshop gebruiken om je foto’s dusdanig te bewerken dat je er uitziet als een model dat zo perfect is dat het lijkt alsof hij onderhanden is genomen door dokter Schumacher. Beetje stom wanneer je date op de afgesproken plek om zich heen kijkt, zoekend met haar ogen naar jou. In de werkelijkheid sta je gewoon in haar gezichtsveld maar herkent ze je niet omdat je er in vergelijking met je foto’s uitziet alsof je omgekeerde plastische chirurgie hebt gehad. Dat je die before-pic bent in plaats van die after-pic weet je wel. 

Je weet nooit wat je krijgt. Een soort kindersurprise ei, je maakt het eitje open en verrassing!!

Nee, je kunt ook geen vage foto’s van jezelf erop zetten of bepaalde zaken verbergen. Je kent het wel. Vrouwen die alleen maar foto’s van hun knappe koppie erop zetten en bewust hun lichaam niet fotograferen. Van die mensen die alleen maar met een zonnebril op de foto staan of nooit lachend.

Trouwens het kan wel en het gebeurt ook super vaak, maar handig is het niet. Je weet nooit wat je krijgt. Een soort kindersurprise ei, je maakt het eitje open en verrassing!! Negen van de tien keer ben je teleurgesteld omdat er zo’n stom speeltje inzit en die tiende keer wanneer er wel iets leuks inzit, heb je gewoon geluk. Dat is precies hetzelfde als daten met van die ‘verbergers’. Zonnebril af, wat ga je krijgen? Mooie ogen of een dode blik? Misschien heeft hij maar één oog ofzo, weet jij veel. Eindelijk een lach, wat ga je krijgen? Stralende witte tanden of een gebit wat lijkt op een crackjunk met allemaal zwarte tandjes die er half uitvallen?

Jaja uiterlijk is niet het belangrijkste, ik weet het. Uiterlijk straalt en innerlijk bepaalt. Wanneer je initieel niet voor iemands uiterlijk valt, maar hem of haar echt leert kennen, kan je die persoon toch ineens erg aantrekkelijk vinden. Iedereen kent wel de uitspraak ‘beauty is in the eye of the beholder’. Dat is ook echt waar. Ook ik heb dit meegemaakt. Maar kom op, het gaat nu over Tinder en dat is gewoon een ordinaire vleeskeuring.
Ja, ik hou van verrassingen maar nee ik wil niet voor verrassingen komen te staan.

Snel je Tinderapp openen en de match opheffen. Byeee!!

Gelukkig bestaat hier een hele simpele oplossing voor. Doe de social media check! Bekijk Facebook of Instagram. Wanneer je toekomstige date zijn socials niet wil geven of je niet wil toevoegen (lees: red flag) óf wanneer hij überhaupt onvindbaar is op de standaard social media kanalen, typ je gewoonweg zijn naam in op Google afbeeldingen. Meestal kan je wel wat foto’s zien en dat is in ieder geval een goed begin om te bekijken of de Tinderfoto’s overeenkomen met de foto’s op social media.
Wanneer je dit leest en denkt: ‘Dit doe ik al’, heb je vast weleens meegemaakt dat je denkt na het zien van zijn Insta of wat dan ook: ‘Huh? Is dit nu dezelfde persoon?’ Snel je Tinderapp openen en de match opheffen. Byeeee!!!

Ik ben zelf meer van de Insta, maar als je besluit om zijn of haar Facebook te checken, klik dan ook even op het kopje info. Toen ik met ‘de chef’ aan het daten was, stond zijn relatiestatus blijkbaar gewoon op ‘in een relatie’. Had ik dit maar eerder gezien *zucht*…

Je kunt ook zonder deze social media check op date gaan natuurlijk. Misschien is het wel heel leuk en gezellig en de prins of prinses op het witte paard. Echter kan het ook een kikker zijn die je nog zo vaak kan kussen maar helaas nooit jouw prins of prinses wordt. Dan kun je knipperen met je ogen wat je wilt, open-dicht-open-dicht, shit nog steeds een kikker. Tsja, tijdverspilling. Zonde toch wanneer je achteraf denkt: ‘Hmmm, ik had mijn tijd en energie beter kunnen steken in het bingen van mijn favoriete serie op Netflix met mijn joggingbroek aan en een zak chips op mijn schoot.’

Je kan natuurlijk onder deze post reageren, maar ik zou het ook leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat op mijn ♥ ↠ Instagram

Photo by Austin Distel on Unsplash
Image by Hier und jetzt endet leider meine Reise auf Pixabay aber from Pixabay 

Beoordeel


Delen jullie mijn stories met de rest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *